inkák vs. felhőharcosok

KISCSOPORTOS EXPEDíCIÓ KÖRÚT

Kiemelt látnivalók:

 • az Inka Birodalom felfedezése: a kihagyhatatlan Machu Picchu, az egykori birodalmi központ Cusco és az inkák Szent völgyének látnivalói

 • 3 napos lovas-gyalogtúra a magaslati dzsungelben Peru egyik legfestőibb környezetében található enigmatikus, de mégis ritkán látogatott régészeti lelőhelyéhez a dzsungellel körülvett Condor-lagúnához. Csónakázás és pecázás a lagúnán továbbá a víztükör felett tornyosuló sziklafalakba épített ősi mauzóleumok meglátogatása, ahol 20 éve több mint 200 tökéletes állapotban megmaradt múmiára bukkantak a régészek

 • túrázás az Óriás Vízesések Völgyében: számtalan vízesés mellett a világ legnagyobbjai között számontartott Yumbilla (895 méter) és Gocta (771 méter) vízesések felkeresése. Hatunpampa és Uchi Ramos barlangjainak felderítése, amik a régió legnagyobb barlangjai és egyben enigmatikus ősi temetkezési helyszínek is cseppkőformációkkal

 • Leimebamba: az ország legjobb állapotban ránk maradt, a Condor-lagúnától megmentett több mint 200 múmia kiállítása más egyedi régészeti leletek kíséretében

 • egy nap mélyen az Alto Mayo Nemzeti Park területén szállásal a vízben álló esőerdő közepén található szigeten

 • a csacsapoja kultúra további emlékei, mint a kontinens legnagyobb kőerődje Kuelap és a sziklaszirtekre épített Revashi mauzóleumok

 • az inka és európai kultúra találkozásának városa Cajamarca, ahol az inka birodalom sorsa megpecsételődött

 • Peru sivatagi sávjának 2 letűnt civilizációja: Chan Chan, a kontinens legnagyobb ősi vályogvárosa egyben a chimu civilizáció központa, valamint a mocsika kultúra szertartási központjának számító Hold piramis


A körút 3 egymásra épülő szakaszból áll, amik külön is foglalhatóak. Ha már ismered Machu Picchu-t, az első szakaszt (első négy nap) kihagyhatod ill. ha tartasz a 3 napos lovastúrától, a nyaralást a második szakasz végén (12-ik nap) Leimebamba-ból egy limai transzferrel is befejezheted.

1. nap - Fogadás Limában

Érkezés Limába, transzfer a szálláshoz Miraflores negyedébe. Kora esti rövid sétával összekötött ismerkedés és megbeszélés Lima óceánparti negyedében.

Szállás Miraflores negyed középkategóriás szállodájában.2. nap: Az Inka Szent Völgy

Repülés Limából Cuscoba, majd utazás szállásunkhoz a Szent Völgyben található Ollantaytamboba. Útközben a Marasi sólepárlóval és a Morayi mezőgazdasági körteraszokkal is megismerkedünk, hogy láthassuk az inkák egyedülálló növénynemesítési tudományát. Délután ismerkedés Ollantaytambo romjával és az ősi település inka kori utcácskáival.

Szállás hangulatos patakparti lodge-ban Ollantaytambo-ban.

Ellátás: Reggeli

3. nap: Machu Picchu

Utazás a világ egyik legszebb magashegyi vasútvonalán a festői Urubamba völgyben a Machu Picchu lábához, majd az ősi inka romváros bebarangolása és az ikonikus fényképek elkészítése. Délután visszatérés vonattal Ollantaytambo-ba majd továbbutazás a szállásunkra Cusco belvárosába.

Szállás középkategóriás szállodában Cusco-ban.

Ellátás: reggeli


4. nap: Cusco - Lima

Délelőtt ismerkedés Cusco történelmi belvárosával, amiből nem maradhat ki a nagypiac, főtér és az inkák spirituális központja, a Coricancha. Délutáni repülőjárattal visszatérés Limába.

Szállás Miraflores negyed középkategóriás szállodájában.

Ellátás: reggeli


Első szakasz vége, 4-ik napon becsatlakozási lehetőség az útra Limában.

5. nap: Moyobamba

Repülés Tarapoto városába, ahonnan saját busszal folytatjuk utunkat az orchideák perui fővárosáig Moyobamba-ig. A város felderítése alatt felkeresünk egy orchidea kertészetet, kipróbáljuk a város határában található természetes kis medencékkel rendelkező gyógyfürdőt és egy másik orchidea “farmon” megtekintjük a vacsorázni érkező kolibrik seregét.

Szállás: középkategóriájú szállodában Moyobambaban

Ellátás: Reggeli

6. nap: Alto Mayo Nemzeti Park

Motorcsónakra szállunk, hogy vízi úton közelítsük meg az Alto Mayo Nemzeti Parkban kialakított lodge-ot, ahol az éjszakát is eltöltjük. Itt evezősökbe szállunk és 3 órát bolyongunk a víz által elöntött esőerdőben az élővilágot jól ismerő helyi vezetőnk segítségével. Meglátogatjuk a környék gyümölcsöseit, majd sötétedéskor visszatérünk Moyobamba városába.

Szállás: középkategóriájú szállodában Moyobambaban

Ellátás: Reggeli, ebéd

7. nap: Utazás a magaslati dzsungelbe

Moyobamba-ból elindulva kisbuszunkkal megkezdjük utunkat a magaslati dzsungelbe kilátók érintésével ismét átszelve az Alto Mayo zónát. Célunk az Óriás Vízesések völgye, ahol a következő 3 napban túrázunk majd.

Szállás: középkategóriás lodge

Ellátás: reggeli, vacsora

8. nap: Yumbilla vízesés (895 méter)

Mai túránk alatt a Yumbilla vízesés 4 zuhatagát járjuk végig, amik együtt 895 métert adnak ki. Ez egy hangulatos dzsungeltúra, ami a Yumbilla mellett 2 további vízesését érint, illetve távolról megszemlélhetjük a Chinata és Pabellon vízeséseket is. Igény esetén van lehetőség kötélen leereszkedni a vízesésben neoprem ruhában.

Szállás: középkategóriás lodge

Ellátás: reggeli, elcsomagolt ebéd, vacsora

9. nap: Gocta vízesés (771 méter)

A környék legismertebb vízesésének 2 zuhatagát járjuk végig, úgy hogy túránkat San Pablo településről indulva a felső vízesésnél kezdjük és a nagyobbik, alsó vízesésnél fejezzük be. Innen lovon tesszük meg a visszavezető út nagyobbik részét Cocachimba-ig ahonnan visszatérünk megszokott szállásunkra.

Szállás: középkategóriás lodge

Ellátás: reggeli, elcsomagolt ebéd, vacsora


10. nap: Hatunpampa barlangjai vagy Chinata vízesés

Hatunpampa és Uchu Ramos barlangok felfedezés, amik a környék legnagyobb barlangjai és amellett hogy ősi temetkezési helyül szolgáltak, érdekes csepkőformációkat is rejtenek. Azok, akik nem szeretnek kivilágítatlan barlangokban fejlámpával sétálni, ezen a napon választhatnak egy túrát a fátylas Chinata vízeséshez is.

Szállás: középkategóriás lodge

Ellátás: reggeli, elcsomagolt ebéd, vacsora

11. nap: Chachapoyas - Kuélap

Reggeli után látogatást teszünk a régió központjába Chachapoyas városába, aminek egyedi hangulatát fehér épületei adják. Innen Kuelap erődjének felderítésére indulunk, ami a kontinens legnagyobb prekolumbiánus kőtömbökből épült erődítménye. A 3000 méter magasan hegytetőre épült csacsapoja központot zárt libegő segítségével 20 perc alatt érjük el, egy festői völgyet átszelve.

Szállás egy csodás magánrezervátumban kialakított szállodában az Utcubamba völgyben.

Ellátás: reggeli, vacsora


12. nap: Revash - Leimebamba

Az Utcubamba-völgyből egy földúton kapaszkodunk fel San Bartolo településig, ahonnan rövid sétával érjük el a sziklafalakat, ahol a szinte elérhetetlen mauzóleumokban és a völgy panorámájában gyönyörködhetünk. Tovább folytatjuk utunkat Leimebamba-ba, ahol megtekintjük a helyi múzeumban található Condor lagúna mauzóleumjaiból megmentett több mint 200 múmiát.

Szállás: Panzió a település főterén

Ellátás: Reggeli

Második szakasz vége, visszatérési lehetőség Limába a 13-ik napon.

13. nap: Úton a Condor-lagúnához

Egész napos lovas-gyalogtúra aminek végén megérkezünk a Condor-lagúna szomszédságában található menedékházunkhoz. Változatos tájakon át vezet utunk, mint magaslati dzsungel, pampa, ördögszántások és egy 3700 méter magas hágó is. Az emelkedők nagy részét lovon, még a lejtőket gyalogosan tesszük meg.

Szállás: Menedékház

Ellátás: Meleg reggeli, csomagolt ebéd, meleg vacsora

Menedékházunkból kiindulva egész napunkat a lagúna felderítésével töltjük. Leereszkedünk a lagúna partjához, amit csónakon szelünk át, felmászunk a sziklaszirtekbe épített ősi temetkezési mauzóleumokba, végezetül kifogjuk a vacsorául szolgáló pisztrángot a lagúnából és este elfogyasztjuk azt.

Szállás: Menedékház

Ellátás: Reggeli, csomagolt ebéd, meleg vacsora

15. nap: Visszatérés a civilizációba

A már két nappal korábban bejárt úton visszatérünk Leimebamba-ba, ahol kipihenhetjük a három-napos túránk fáradalmait.

Szállás: Panzió a település főterén

Ellátás: Reggeli, csomagolt ebéd

16. nap: A kontinentális vízválasztó

A kontinentális vízválasztót szeljük át kisbuszunkkal hullámvasút stílusban Észak-Peru egyik lefgestőibb útszakaszán, ahogy a magaslati dzsungelból megérkezünk az Andokba. Utunk a 3600 méter magas kilátóig visz fel, ahonnan leereszkedünk 800 méterre, hogy keresztezzük a Marañon folyót, majd innén ismét 3000 méter magasra kapaszkodunk vissza míg végül megérkezünk Cajamarca városába.

Szállás: középkategóriás szálloda a belvárosban

Ellátás: reggeli, ebéd

17. nap: Cajamarca

Ismerkedés a találkozások városával, ahol az Inka Birodalom sorsa megpecsételődött a spanyol hódítók ideérkezésekor. Városnézés, kis csobbanás az inka fürdő gyógyvizében, és a város megtekintése a felette tornyosuló kilátóról. Délután továbbindulás az óceánpart sivatagi sávjába.

Szállás: középkategóriás szálloda az óceánparti üdülőövezetben Huanchaco-ban

Ellátás: reggeli


18. nap: Trujillo és környező romok

Reggel látogatást teszünk a kontinens egykor legnagyobb vályogból épült városába és a Chimu Birodalom központjába Chan Chan-ba, innen utunk a mocsika kultúra központjának számító Hold Piramishoz vezet. Városnézésünk a történelmi belváros megtekintésével zárul, ahonnan visszatérünk óceánparti szállodánkhoz.

Szállás: középkategóriás szálloda az óceánparti üdülőövezetben Huanchaco-ban

Ellátás: reggeli

19. nap: Lima

Reggeli géppel visszatérés Limába, ahol az Európába induló repülőjárat indulásáig a főváros történelmi belvárosával ismerkedünk. Nap végén transzfer a repülőtérre ill. akik egy éjszakát még maradnának Limában a szállásra.

Ellátás: reggeli


Körút vége.

A teljes körÚT (19 nap) ÁRA 2880 USD / Fő


 • A körút ára Machu Picchu meglátogatása nélkül (2. és 3. szakasz, becsatlakozással Limában a 4.-ik napon): 2280 USD / fő

 • A körút első két szakaszának ára (1-12. nap) a harmadik szakasz (Condor-lagúna túra) kihagyásával 2380 USD / fő, ami tartalmazza a transzfereket és a repülést a 13. napon a Limába történő visszatéréshez

Az árak nem tartalmazzák a Peru megközelítéséhez szükséges nemzetközi repülőjegyet!

A körút más időpontban, egyedi igények alapján ugyancsak indítható.Ez egy kiscsoportos körút, maximum 10 fős csoportlétszámmal!!!

Az út alacsonyabb létszámmal kisebb módosításokkal is indítható.


Az út ára tartalmaz:

 • szállást: középkategóriás szállodákban, két éjszakát menedékházban a Condor-lagúna expedíció alatt, továbba 2 éjszakát panzióban Leimebamba-ban.

 • közlekedést: 4 belföldi repülőjegyet (Machu Picchu látogatás nélkül 2 repülőjegyet) és közlekedést saját kisbusszal (továbbá ahol szükséges transzfereket, motorcsónakot, ladikot, libegőt, lovakat, köteleket és létrákat)

 • étkezéseket: az összes reggelit, valamint további 8 ebédet és 7 vacsorát. Részletek a napra lebontott programleírásban. Ahol főétkezés nem képezi a napi program részét, ott mindig szakítunk időt közös étkezésekre, ahol segítek a legmegfelelőbb fogások kiválasztásában a résztvevőknek.

 • belépőket: belépőket a leírásban szereplő összes látnivalóhoz ill. engedélyeket az érintett természetvédelmi területekhez

 • utaskísérést, idegenvezetést: Végig magyar nyelvű személyes utaskísérést és idegenvezetést, egyes látnivalóknál helyi idegenvezető tolmácsolását illetve további helyi túravezetőket és csoportkísérőket a túrák alatt. A Condor-lagúna expedíció alatt átlagosan 3 túrázóra jut egy kisérő személy.

 • gumicsizmákat lábméret megadása alapján a Condor lagúna túráraAz út ára nem tartalmazza:

 • A Peru megközelítéséhez szükséges nemzetközi repülőjegyet

 • Balesetbiztosítást, ami a részvétel feltétele (megkötése előtt győződjünk meg róla, hogy fedezetet nyújtson lovaglásra is)

 • A leírásben fel nem sorolt főétkezéseket, amiknek átlagos költsége 10 USD

 • Személyes kiadásokat és esetleges borravalókat


Részletes programleírás:

Megfontolandó:

Ez egy átlagosnál aktívabb nyaralás, aminek második szakasza egy közepes állóképességet feltételez. A második szakasz túrái közepes nehézségűek és többnyire egész naposak. A hangsúly nem a megtett kilóméterekre, hanem a látnivalókra valamint a táj és a természet élvezetére esik. Időnként az időjárás, a magasság illetve az ösvény minősége és nehézsége a túrákat nehezebbé tehetik, mint amihez otthon hozzászokhattunk.

A harmadik szakasz 3-napos Condor-lagúna expedíciójának két napja lovas-gyalogtúra. Aki még soha nem ült lovon, a lovaglási tapasztalat egy részét meg tudja szerezni a Gocta vízesésnél, ahol a lovaglás a programunk részét képezi. Hogy a Condor lagúna túrát már "nyereghez szokva" kezdjük meg, további két rövidebb fakultatív lovaglási lehetőség is adódik a Revashi mauzóleumok valamint Kuelap romjainak megközelítésénél. Az expedíció nagyon jól felkészített az útvonalat ismerő, gyakorlatilag "önjáró" lovakkal történik, ahol a lovakra nézve veszélyesebb szakaszokat gyalog tesszük meg. A Condor-lagúna expedíción az oda és visszaút kb. 70%-a lovon, még 30%-a gyalogosan történik. Ez egy kimerítő kalandtúra lovaglással, túrázással, csónakázással, ereszkedéssel létrák és kötelek segítségével, ami a közepesnél jobb állóképességet, kitartást és türelmet igényel. Viszont garantált, hogy erőfeszítéseinket kárpótolják az egyedi látnivalók és élmények valamint a változatos táj amin túránk végig vezet.

Akik szeretnének a körút mindhárom szakaszán részt venni, de a Condor lagúna három napos túráját kihagynák, azoknak tudunk egyszerűbb alternatív kirándulásokat felajánlani a lagúna látogatásának 3 napja alatt Leimebamba környékén.


Inkák vs. Felhőharcosok részletes leírás